Митрополитот на Лемесос Атанасиј: Придвижен од бескрајна љубов…

На сите нам ни е познато тоа што го слушаме во Црквата, дека: Бог стана човек за да го обожи човекот. Ние, денешните луѓе, значи луѓето после падот на првиот Адам, не знаеме како човекот излезе од рацете Божји. Се разбира, познато ни е од Светото Писмо дека – Бог го создаде човекот според образот и подобието Негови.

Continue reading “Митрополитот на Лемесос Атанасиј: Придвижен од бескрајна љубов…”