Епископ стобиски Давид: Осуда на нападите врз новинарот Бранко Героски!

Во повеќе наврати јавно сум истапувал против насилството, кое, сѐ почесто, се спроведува врз мнозина новинари! Се имам заложено за слободата на израз дури и на оние новинари – „секуларни свештеници“, чија задача е да пишуваат комесарски извештаи. И, останувам на тие заложби! Не е возможно човек да се грижи за правата и слободите на некои луѓе, а да не се грижи за правата и слободите на сите луѓе.

Continue reading “Епископ стобиски Давид: Осуда на нападите врз новинарот Бранко Героски!”